Translate

 

"Guitar Mood" - Cilt 2 

Yeni ve Eski Dünyalardan Daha Fazla Nadir Enstrümantal (2011)

Dünyanın dört bir yanından gelen, son derece çarpık 60’lar enstrümantalleri!
Tarif edilemeyecek kadar rahatsız edici!
(Tanıtım metnindeki bu abartılı ve eğlenceli ifadeler, derlemenin ne kadar tuhaf, eşsiz ve alışılmadık parçalar içerdiğine dikkat çekmek için kullanılmış.)





60'lı yılların rock gruplarının dünyanın dört bir yanından gelen çılgın, eklektik enstrümantal derlemesinin beklenmedik bir devamı. Türkiye, Japonya, Finlandiya, Peru, Kolombiya (ve egzotik İngiltere ile ABD toprakları) gibi yerel kültürlerin gitar enstrümantal çılgınlığıyla çarpıştığı harika örnekler… İçlerinde biraz klasik müzik (Beethoven), chicha/cumbia ve yarı-sahte/yarı-gerçek Afrika esintileri de var. Mutlaka dinlenmeli, çünkü inanılmaz!
Yıllar önce büyük ilgi gören ve artık basımı tükenmiş olan 'Guitar Mood' LP'sinden bu yana uzun bir bekleyişin ardından, 1960'ların az bilinen ama çok lezzetli gitar enstrümantallerinden oluşan ikinci bir derleme karşımızda!
Japon surf gitar efsanesi Takeshi Terauchi, iki parça ile yer alıyor: Beethoven’ın 5. Senfonisi'nin rock versiyonu ve Baja kıyılarında gezinen bir surf melodisi olan “Kokkyo No Machi”.

Türk Fender ustası (ve şık giyimiyle tanınan) Mesut Aytunca ve grubu Siluetler, 1965 ve 1966 yıllarından iki parça ile derlemede boy gösteriyor. Diğer Türk temsilcisi Haramiler, 1967 tarihli bol baharatlı bir Orta Doğu enstrümantal rock parçası sunuyor.

Peru’dan Los Orientales de Paramonga ve Manzanita y su Conjunto, tempolu gitar cumbialarıyla listeye enerji katıyor. Yine Peru’dan Los Siderals yankıyla, Los Belkings ise fuzz gitarla surf melodilerini sunuyor.
Kolombiya’dan Pedro Jairo Garcés ve grubu, akordeon eşlikli üç bölümlük bir Latin medley ile katılıyor. İngiltere’den Vic Flick, orijinal 007 gitar sesinin arkasındaki isim olarak, oldukça garip bir Afrika esintili parçayla listeye katkı sunuyor. Ancak Afrosound, tam anlamıyla Latin ritimlerine dayalı, Küba tarzı perküsyonlar ve tuhaf bir yeraltı uğultusu ile dikkat çekiyor. Finlandiya’dan The Blazers ise melodik, yoğun yankılı bir surf tarzı enstrümantal parça ile katkı sağlıyor.

ABD cephesinde ise 1959 tarihli, The Ventures tarzında bir enstrümantal ile Bill Collins yer alırken, The Pastel Six daha eğlenceli, absürt bir parçayla karşımıza çıkıyor.

trax:
1. Beethoven Symphony no 5 - Takeshi Terauchi & The Bunnys 2. Lobos Al Escape - Los Orientales De Paramonga 3. Zulu Maid - Vic Flick (with John Barry) 4. Virgenes Del Sol - Los Siderals 5. Lorke Lorke - Silüetler 6. Mosaico: La Danza De La Chiva, El Huerfanto, Rio Manzanares - Pedro Jairo Garces Y Su Guitarra Electrica 7. Kasik Havasi - Silüetler 8. Strange Ghost - Pastel Six 9. Kokkyo No Machi (Border Town) - Takeshi Terauchi & The Bunnys 10. Sentimientos - Los Belkings 11. El Ventarron - Afrosound 12. Metaskulla - The Blazers 13. Border Beat - Bill Collins 14. Adanali - Haramiler 15. El Hueleguiso - Manzanita Y Su Conjunto



Hiç yorum yok: